SILVADOR este o aplicatie web performantă de ultimă generație pentru administrare și monitorizare păduri, concepută în ultimii 5 ani împreună cu Treemetrics Ltd. cu scopul de a servi industriei forestiere din Romania și Europa de Est.


Ce face silvador?

Tehnologia dezvoltată de Silvador permite proprietarilor de pădure sa-și evalueze, administreze și monitorizeze pădurea deținută.

 

 

 

Aspect modern și intuitiv

 


Inventarierea arborilor prin imagini satelit (Harta digitală)

Tehnologia de identificare a arborilor dezvoltata de OS Muntenia impreuna cu Silvador poate utiliza imagistica din multiple surse , cum ar fi sateliti, fotografiere aeriana, UAV (Unmanned Aerial Vehicle) si LiDAR (Light Detection and Ranging). Aceasta tehnologie reuseste sa numere si sa inregistreze arborii din fiecare suprafata.

Identificarea arborilor va include numarul parcelei si numarul arborilor in concordanta cu pozitia GPS pentru verificarea pe teren.

Această identificare este integrată cu baza de date a arborilor și cea a dispozitivelor mobile. În plus, poziția arborilor lipsă poate fi stabilită pentru întocmirea unui plan de remediere în vederea obținerii unui nivel de 100% al producției.


Baza de date a arborilor

      Acesta este un sistem de management utilizeaza resurse cloud. Aceasta baza de date este structurata astfel incat este capabila de a stoca volume mari de date pentru fiecare arbore in parte. Structura sa unica utilizeaza tehnici de management a datelor de ultima generatie pentru a permite metode de cautare rapide pentru obtinerea si actualizarea datelor. Datele privind fiecare arbore in parte pot fi actualizate prin intermediul datelor colectate in timp real pe teren folosind dispozitivele mobile sau lasere terestre (Terrestrial Laser Scanners). Baza de date se sincronizeaza in mod automat cu dispozitivele mobile. Structura bazei de date este integrate cu sistemul de analiza pentru facilitarea functiilor de analiza.


Colectarea de date pe teren (Evaluare)

   Aplicatia ce poate fi utilizata in mod facil va fi adaptata din sistemul existent al OS Muntenia pentru introducerea rapida a datelor din teren. Dispozitivul contine un receptor GPS pentru a ajuta la identificarea si verificarea arborilor. Dispozitivul ruleaza sistemul de operare Android si este accesibil ca pret de achizitie, mai mic de $200. Baza de date a arborilor este usor de descarcat si de incarcat pe aceste dispozitive. Identificarea unica a fiecarui arbore permite utilizatorului sa introduca date specifice acestuia in momentul desfasurarii activitatilor de teren.

 


Evaluarea masei lemnoase (Precision Valuation)

 

Sistemul ce foloseste resurse cloud realizeaza analiza din baza de date si transfera rezultatele pe o interfata web. Informatiile sunt prezentate atat folosind grafice cat si tabele pentru a-i permite utilizatorului sa i-a decizii in cunostinta de cauza. Informatii esentiale precum nivelele de stocuri si productie pot fi vizualizate si evaluate cu usurinta. Aceasta cu siguranta reprezinta un sprijin in analiza si planificarea businessului pe termen lung, reducerea costurilor si maximizarea valorii si potentialului padurii. Monitorizarea productiei fiecarui arbore individual va ajuta in timp la imbunatatirea prognozei privind productia forestiera.

 

Proprietarul padurii si managerul acesteia se pot loga in sistem si observa productia realizata in urma exploatarii actuale si in acelasi timp pot urmari si productia viitorare si rezultatul valoric per total. Sistemul nostru este astfel proiectat incat sa permita accesul la niveluri diferite ale utilizatorilor.

Din moment ce urmarirea informatiilor se realizeaza incepand de la nivelul arborilor, orice alte informatii aditionale pot fi furnizate.


Serviciul va fi disponibil incepand cu septembrie 2016.

Va rugam sa va inscrieti pentru a afla mai multe despre serviciul oferit.